Goeie test op 800m tijdens interclub

400m-laatste-100mBeste bezoekers

Gisteren liep ik op de interclub in Brasschaat. Er was heel veel wind en het was koud weer, maar toch had ik met m’n trainer besloten om stevig door te lopen. Liever doorlopen met het risico op het einde voorbij gestoken te worden door de beste 800m loopster van België vorig jaar, dan in een tactische wedstrijd 1ste of 2e te worden,maar met een slechte tijd. Het gevoel zat wel goed en ik kwam aan de 400m door in 59 seconden, wat zeer snel is. Aan de 600m had ik dan 1.31 en enkel mijn grootste concurrente op de 800m (Charlotte Debroux, 26jaar) kon volgen. De laatste 100m kwam ze wel over me en moest ik een klein gaatje laten. Het op kop lopen in de hevige wind had me al veel extra krachten gekost. Charlotte won uiteindelijk de westrijd in 2.05.29 en ik had 2.05.82. Ik ben zeer tevreden met die tijd (al had ik natuurlijk liever gewonnen), want uiteindelijk heb ik gedurende 700m helemaal alleen op kop gelopen in slechte weersomstandigheden. Ik hoop binnenkort een goeie 800m te vinden waar er een goeie haas zit en waarin ik kan volgen en opschuiven in een sterk internationaal deelnemersveld. Ik voel dat ik mijn persoonlijk record van 2.04.57 nu zeker in de benen heb en ik hoop dat record te kunnen verbeteren in de komende weken. M’n 800m was dus een geslaagde test, aangezien ik er niet specifiek op getraind heb en toch zo’n tijd alleen kan lopen.
1 uur later moest ik nog de 400m lopen voor mijn club, daarin liep ik 57.94. Op zich geen slechte tijd, maar mijn benen waren echt al moe!
Samen met de ploeg van OEH hadden we genoeg punten verzameld om in hoogste afdeling van België te blijven.

Volgend weekend geen wedstrijd voor mij aangezien ik de maandag erna al een examen heb. Nu dus even stevig doortrainen en studeren.

Ik hou jullie op de hoogte van m’n trainingen en wanneer m’n volgende wedstrijd zal plaatsvinden.

Groetjes
Lindsey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *