800m limiet EK-23 behaald

680m-nijmegen1Beste bezoekers

Gisteren liep ik in Nijmegen een 800m. Ik heb getwijfeld of ik daar wel zou lopen. Vorige week is mijn lieve opa overleden en daar heb ik veel verdriet voor. Het is dan ook zwaar om te blijven doortrainen, leren, wedstrijden doen,… Ik weet dat hij wilde dat we allen doorbeten, dus bijt ik ook door om mn opa verder fier te maken!
De 800m zelf was nogal hectisch. Heel wat atleten zaten in de A-reeks. Ik startte met de slechtste tijd van de 14 atleten. Ik volgde heel de wedstrijd goed voorin, maar moest heel wat duw- en trekwerk ondergaan om in die positie te blijven. Aan de finish merkte ik zelf dat m’n linker spike doorkliefd was met spikepinnen van een andere atlete met als gevolg dat m’n voet ook wat bloederige schrammen bevat. Ik heb tijdens de wedstrijd wel wat tactische fouten gemaakt, maar daar leer je natuurlijk wel veel uit voor de toekomst. De laatste 200m probeerde ik nog goed te versnellen en zo werd ik uiteindelijk 4e in 2.04.62. De eerste had 2.04.02, een ethiopische, voor een keniaanse (2.04.48) en een Duitse (2.04.54). Deze tijd is goed voor de limiet voor het Europees Kampioenschap voor Beloften in Kaunas op de 800m. Ik heb nu dus op zowel de 800m als de 1500m de limiet behaald. Ik zit nu nog 5 hondersten van m’n persoonlijk record op de 800m, maar na gisteren voel ik dat dit record wel in de benen zit. Nu kan ik rustig verder trainen richting het EK.

Momenteel probeer ik buiten het trainen, zo goed mogelijk te studeren ook al staan m’n gedachten er niet goed op.
M’n opa was, maar blijft voor mij een fantastische opa, hij is altijd een van m’n grootste supporters geweest en het doet pijn er hem niet meer bij te hebben op wedstrijden, hem niet meer te horen supporteren of achteraf aan de telefoon te horen. Maar ondanks dit alles, voel ik dat hij nog altijd aanwezig is en me vooruit helpt in elke stap dat ik neem en zal nemen. Ik zal hem nooit vergeten en hem altijd heel graag blijven zien!

Verdere planning is nog niet concreet gemaakt, maar ik hou jullie zeker op de hoogte!

Vele groetjes
Lindsey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *