2e in 800m Montgeron, Frankrijk

pict00111Beste bezoekers

Gisteren werd ik 2e in de internationale meeting in het Franse Montgeron. Jammer genoeg was er geen tempomaakster voorzien in de wedstrijd, waardoor we aan de 400m veel te traag doorkwamen om een goede tijd te kunnen lopen. Door het tragere tempo bleven de 12 atleten van mijn reeks lang samen en dit resulteerde in veel getrek en geduw. Uiteindelijk kon ik de laatste 150m versnellen en ben ik nog op een zucht van de winnares gefinished. Jammer dat ik er net niet meer over kon. Ik had misschien beter mijn eindspurt wat eerder moeten inzetten want aan de aankomst had ik nog veel krachten over. Maar achteraf is dit natuurlijk gemakkelijk gezegd. De 1ste was een Franse, Valdonada Laetitita. Haar persoonlijk record is 1.59 maar gisteren liep ze 2.07.64. Ik kwam aan in 2.07.76 en de 3e was een Zwitserse, Augustin Monika die aankwam in 2.09. Beide atleten zijn wel een 8-tal jaar ouder dan mij.

Enerzijds ben ik wel tevreden met het gevoel dat ik tijdens de wedstrijd had. Ik heb geen enkel zwak moment gekend en ik kon nog goed versnellen. Aan de aankomst voelde ik dat er nog een betere tijd in m’n benen zit, want ik had nog overschot. Anderzijds vind ik het natuurlijk jammer dat het geen snellere wedstrijd was, zodat ik al een goede tijd op de 800m kon gelopen hebben. Op zich is 2.07 niet slecht, maar ik weet dat er nog beter in zit. Zo’n wedstrijden zijn wel goed om tactisch te leren lopen want ook op dat vlak moet ik nog veel bijleren!

Volgende week zaterdag volgt de interclubwedstrijd dat doorgaat in Brasschaat. Ik hou jullie zeker op de hoogte!

Vele groetjes en tot binnenkort
Lindsey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *