1500m Kessel-Lo

startBeste bezoekers

Vorige zaterdag liep ik een 1500m in Kessel-lo. Of het nu een snelle of trage wedstrijd ging worden, mijn opdracht was om vooraan te volgen en op het einde te spurten. Eens oefenen hoe het zou zijn om op het Europees Kampioenschap de reeksen te lopen en bij de eerste 3 te moeten eindigen voor rechtstreekse plaatsing in de finale. Er stond jammer genoeg heel veel wind en daardoor wilde er niemand van de deelnemers de haas volgen. Bij mij kriebelde het eventjes, maar ik wist dat ik moest blijven zitten. Het werd dus een trage wedstrijd en omdat ik steeds hoopte dat er toch een tempoversnelling ging komen, liep ik veel te veel in de buitenkant van de 1ste baan liep, achter de 2e loopster, waardoor ik extra meters liep en evenveel last had van de wind. De tempoversnelling bleef uit en zo versnelde ik de laatste 200m dan volgens plan. Jammer genoeg kwam er op dat moment ook een atlete uit 5e positie sterk opzetten, die gedurende de hele wedstrijd uit de wind had gezeten. Dat is natuurlijk geen excuus voor mij, want ik had me maar beter ook uit de wind moeten zetten. Zo won de Nederlandse Raïka Lenaerts in 4.21.58 en ik was 2e in 4.21.66.
Achteraf was ik niet zo tevreden, ik vond het een slechte tijd en ik had niet gewonnen. Anderzijds had ik de hele wedstrijd het gevoel dat het heel traag ging en uiteindelijk was het toch nog 4.21, dit wil zeggen dat ik normaal wel een stukje sneller kan lopen. Ik heb ook wat nieuwe inzichten gekregen door die wedstrijd en hoop tegen het Europees Kampioenschap nog wat beter tactisch te kunnen lopen.
Ik kon mijn blog niet eerder aanpassen omdat ik afgelopen maandag een groot en moeilijk examen had en nog heel wat moest leren.
Nu nog 14 dagen examenperiode waarin ik leer, train en toch voldoende probeer te rusten;)

Mijn verdere planning zal ik laten weten zodra ik meer nieuws heb.
Vele groetjes

Lindsey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *